MENTAL COACHING

Burn-out coaching

Ken je het gevoel dat de niet aflatende hectiek thuis en op het werk je belemmeren om nog écht tot rust te kunnen komen?  Kan je de dagelijkse zorgen nog maar moeilijk in perspectief zien?  Heb je je nachtrust ingeruild voor het piekeren over de volgende dag?  Heb je het gevoel nooit uitgerust te zijn?  Kan je nog moeilijk genieten van het leven?
Dit zijn duidelijke signalen dat je het over een andere boeg moet gooien.  De vraag is : hoe doe je dat?

Werkgerelateerde factoren

Stress en burn-out op het werk zijn vaak het gevolg van een onevenwicht tussen de energie die je in je werk steekt en wat je ervoor terugkrijgt.  Dit kan te maken hebben met de pure werklast, maar vaak liggen ook sociale factoren aan de grondslag: gebrek aan erkenning en steun, conflicten, pesterijen tot zelfs fysiek geweld.Image
 

Thuisfront

Mentale uitputting en burn-out worden doorgaans sterk gekoppeld aan betaalde arbeid, maar ook in het familieleven kan burn-out de kop opsteken.  Met name huismoeders vormen een risicogroep : het ‘management’ van het grootbrengen van de kinderen en de dagelijkse takenlast, gekoppeld aan het onvermogen om soms afstand te nemen en ‘neen’ te zeggen, zorgen ervoor dat in het gezin de emmer overloopt.  Dit heeft dan weer een negatieve impact op de relaties.

Vraag hulp bij een specialist

Indien je de symptomen van burn-out herkent bij jezelf, in je werkomgeving of je gezin, zoek dan gerichte hulp vòòr dat het zo ver is. 
Onze psycholoog zal jou de tools aanreiken om je energiepeil en mentale weerbaarheid terug op gezond niveau te brengen, en niet minder belangrijk, jou leren om de valkuilen te herkennen.  Zo voorkom je dat je weer blijft doorrijden tot het lampje op rood staat. 

Tarieven

  • € 55 per sessie (60 min)

Image

Nadat mijn huisarts de diagnose van burn-out stelde, plofte ik letterlijk in mijn zetel…
Ik sliep ontzettend veel en had geen energie. Na èèn maand zette ik de stap richting een diëtiste, Nadia Brans, om aan mijn gezondheid te werken. Toevallig zat er in deze groepspraktijk ook een burn-out coach, Dana Paris.
Ik voelde een grote schaamte tegenover de buitenwereld ivm met mijn burn-out.
Dit was de ideale kans voor mij om met iemand professioneel erover te praten.
Dana luisterde van bij de start heel goed naar mij. Aan het einde van een sessie was ik wel doodmoe, maar we boekten vooruitgang door haar tips & oefeningen.
Het herstel ging moeizaam maar dit kan je niet forceren…
Besluit: Dana luistert en steekt haar beide handen uit en begeleid je richting herstel! Mijn zelfvertrouwen is terug! Ze leerde me om op te komen voor mezelf en grenzen te stellen. Ik voel mij nu gezonder en energieker dan ooit!

P. B.

Na de diagnose van burn-out ben ik bij Dana terecht gekomen. Ik wilde niet alleen maar praten over wat geweest was, maar eerder concreet aan de slag gaan met tips en tricks om anders naar de dingen te kijken en de 'pijnpunten' zoals piekeren, rampscenario's bedenken, altijd maar moe zijn, ... aan te pakken. Hoewel heel intensief, heb ik de tijd bij Dana als ontzettend leerrijk ervaren. Na elke sessie had ik weer nieuwe inzichten en begon ik zélf te ontdekken waardoor ik altijd zo moe was, wat ik moest leren loslaten en DAT ik moest loslaten.
Intussen heb ik het werk hervat. Weliswaar bij een andere werkgever na mijn herstart op de arbeidsmarkt.
Ik heb zoveel geleerd de afgelopen maanden! Ik besef dat ik nu weer volop aan het doorgaan ben, maar ondertussen weet ik dat ik dat niet mag laten duren en merk ik ook dat ik er helemaal anders mee om ga dan voordien. Ik denk aan de coachingsessies en tips zodat ik mijn batterij weer niet laat platlopen.
Ik zorg ook dat ik mijn sportmomentjes zeker niet laat vallen, waardoor ik toch mijn 'me-time' een beetje bewaar. En verder geniet ik volop van alle kleine momenten die ik heb. Dan denk ik: dit is er eentje dat ik van Dana zou moeten opschrijven 🙂
Bedankt voor alles! Voor al je tips en hulp. Ik kreeg zo veel nieuwe inzichten en heb het gevoel dat ik weer op de rails sta.

B. U.