Events

GROEPSSESSIE - TRAJECT

“Beter omgaan met emo-eten.”

Als je eet om emotionele redenen eet je niet zozeer om je lichaam te voeden, maar om een andere behoefte te bevredigen. Het probleem hiervan is dat dit op lange termijn een zelf-destructieve manier is.

Emo-eten kan verschillende oorzaken hebben zoals stress, angst, verveling, gebrek aan controle en/of waardering, etc.....

Door de diversiteit in expertises binnen onze multidisciplinaire praktijk gaan we een stapje verder en hebben we een pakket (combinatie van gedragstherapie-diëtetiek en mindfulnesscoaching) van 5 groepssessies samengesteld.

 • Start: dond 16/1 om 19h, wekelijks (steeds om 19h, iedere donderdag), duur: circa 1.5 à 2 u
 • Tarief pakket : € 175 voor 5 sessies (inclusief hapje, drankje en materialen)
 • Locatie: groepspraktijk Retie (vekenstraat 5)
 • Indien je wenst deel te nemen aan een volgend traject, laat je dan bij deze alvast op de reservelijst zetten zodat we je per mail op de hoogte houden van het moment nieuwe data worden geprikt. VOLZET
Inschrijven op reservelijst


 

Workshop

Een goede nachtrust begint vaak al overdag
donderdag 20/2

Ervaar je problemen om in te slapen of door te slapen? Ben je overdag uitgeput na een nacht vol gewoel, wakker liggen en piekersessies? Of is slapen een heuse strijd geworden?
Een verstoord slaappatroon kan een behoorlijke impact hebben op onze levenskwaliteit.

Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op de slaapkwaliteit, en soms hebben we al een hele weg afgelegd, zonder veel resultaat. Hoe vinden we door het bos de bomen en hoe bepalen we de juiste aanpak voor slaapproblemen? Wat verstaan we juist onder slaapkwaliteit? Wat is een gezonde slaap en hoe kunnen we deze bevorderen? Wanneer is er sprake van een slaapstoornis? Hoe zit het met jouw slaaphygiëne?

Onze slaapexpert, Dana Paris, beantwoordt deze en andere vragen tijdens een interactieve avond.
Je vertrekt huiswaarts met praktische tips voor een optimale nachtrust.

 • Wanneer: donderdag 20/02/2020, 19u – 21u
 • Tarief: € 35 per persoon
 • Aantal deelnemers: maximum 12
 • Inschrijven via onderstaande knop
Online inschrijven


 

interactieve ontdekkingsvoormiddag

OPEN-PRAKTIJKDAG
zaterdag 21/3 van 9u tot 13.30u

Wij willen jullie graag persoonlijk verwelkomen op onze allereerste open-huisdag in onze multidisciplinaire groepspraktijk te Retie op zaterdag 21 maart 2020, van 9 tot 13.30. Tijdens deze interactieve ontdekkingsvoormiddag kan je gratis deelnemen aan tal van leuke events. Uiteraard voorzien wij ook allerlei gezonde hapjes én drankjes….

Gezondheid komt tot stand door dagelijkse terugkerende keuzes in levensstijl.
Evenwichtige voeding, optimale slaap, stressbeheersing, emotioneel & fysiek welzijn en beweging zijn hierbij onontbeerlijk.
Wij weten echter allemaal hoe moeilijk het is om veranderingen en goede voornemens om te zetten in de praktijk.
Meestal is begeleiding hierbij essentieel.

Om vrijblijvend kennis te kunnen maken met onze verschillende experten, zetten wij de deuren open en kan iedereen onze warme plek ontdekken waar we streven naar een duurzaam gezondheidsrendement.

Al onze teamleden zullen dan ook aanwezig zijn om zichzelf voor te stellen, diverse trajecten toe te lichten en/of eventuele vragen te beantwoorden.
Voel je van harte welkom, we vertellen je er met veel plezier over onze visie én passie!

Graag je aanwezigheid hierbij registreren, zo kunnen we een beetje inschatten met hoeveel jullie zullen komen.
Voor alle geregistreerde bezoekers voorzien we een leuke goodiebag.

Online inschrijven


 

Zuiveringskuur

Detox
zaterdag 18/4, zaterdag 25/4, dinsdag 28/4,

Geannuleerd wegens COVID-19

Waarom?
Detox /ontgiften doe je in de eerste plaats niet om af te slanken, maar om je organen te ontlasten. Dagelijks moet ons lichaam heel wat schadelijke stoffen verwerken. De hoeveelheid te verwerken schadelijke stoffen wordt elke dag groter. Hierdoor ontstaat een accumulatie van toxische stoffen in verschillende weefsels van ons lichaam, waardoor ontgiften op regelmatige basis wordt aangeraden. Net zoals men één tot tweemaal per jaar het huis een grote schoonmaakbeurt geeft, wordt het noodzakelijk ons lichaam op geregelde tijdstippen op een zuiveringskuur te trakteren.

Voor wie?
Voor iedereen die zich een gezondere levensstijl wenst aan te meten én meer energie wilt ervaren.
Geef je lichaam een goede start met een detoxkuur.

Wat mag je verwachten?
Je voelt je na een zuivering vaak als herboren… méér energie, verbetering mentale welzijn, géén opgeblazen gevoel meer, een stralende huid, je slaapt beter, ….kortom een “reset” van het lichaam.

De opbouw van de zuiveringkuur
De totale, maximale duur, van deze kuur is 21 dagen.
We starten met een afbouwfase die 7 dagen in beslag neemt. Dit is nodig om je lichaam voor te bereiden op de zuivering. Je gaat kleinere porties eten en bepaalde voedingsmiddelen worden stelselmatig van het menu geschrapt. De eerste sapjes, smoothies worden reeds geproefd.
De 2e week zijn er, afhankelijk van jouw keuze, minimaal 3 tot 5 sap-/soepdagen.
Na de sap-/soepdagen gaan we onze voeding weer opbouwen in de opbouwfase. Aan de hand van een stappenplan worden bepaalde voedingsmiddelen terug op het menu gezet. Je beslist zelf om bepaalde voedingsmiddelen al dan niet uit je voedingspatroon te laten. De opbouwfase is ook een ideale gelegenheid om goede voornemens te nemen als minder vlees, koffie,… te nuttigen. Maar eveneens de goede gewoontes, meer groenten, fruit, water, kruidenthee vol te houden. Tijdens en na de opbouwdagen zal je zelf merken welke voedingsmiddelen al dan niet bij jou horen.

Waarom deze opbouw?
Reinigen lijkt eenvoudig, toch is het niet verstandig zomaar te beginnen met een kuur. Als je lichaam niet goed is voorbereid heeft een zuivering weinig effect. Bovendien kan een reiniging die verkeerd wordt aangepakt zelfs gevaarlijk zijn en heel wat ongiftigingsverschijnselen met zich meebrengen. Dan wordt zuiveren een vervelende ervaring die nooit meer wordt aangevat. Dat zou zonde zijn, want een goed uitgevoerde zuiveringkuur biedt heel wat gezondheidsvoordelen.

Het pakket
3 contactmomenten (zaterdagvoormiddag 18/4 van 10u tot 11u, zaterdagvoormiddag 25/4 van 10u tot 11u + dinsdagavond 28/4 van 19u tot 20u) ; tarief: € 140 / deelnemer, max. 12 deelnemers ; persoonlijke begeleiding via whatsapp ; schema met receptjes ; supplementenpakket om je lichaam te ondersteunen tijdens de kuur ; goodiebag

Online inschrijven


 

KRUIDENWORKSHOP
ZATERDAG 16 MEI

Geannuleerd wegens COVID-19

Tijdens deze workshop maak je kennis met enkele voorjaarskruiden/planten die heilzaam zijn voor lichaam en geest. Je leert ze herkennen, we gaan hun werking bespreken en natuurlijk verwerken.

De nodige info en recepten krijg je mee. Zo kunnen jullie later ook nog kruideninfuus maken, lekkere gezonde pannenkoeken serveren en een heerlijk zalfje bereiden…

Jullie nieuwsgierigheid en zin om meer te leren over onze boeiende natuur is al wat nodig is om er samen een geslaagd samenzijn van te maken. Tot tijdens deze workshop.

 • Wanneer: zaterdag 16/5/2020 om 10h
 • Tarief: € 20 per persoon
 • Aantal deelnemers: maximum 12
 • Inschrijven via onderstaande knop
Online inschrijven