Bio-electrische Impendantie Analyse

De Bio-elektrische Impedantie Analyse is een wetenschappelijke en goed gevalideerde methode die een duidelijker beeld schept over de lichaamssamenstelling. Iets wat niet valt af te leiden uit enkel een vetplooimeting in combinatie met de weegschaal.
De BIA-meting verloopt eenvoudig en is helemaal niet belastend. Deze methode wordt trouwens eveneens gehanteerd bij andere medische toepassingen, zoals nierdialyse, hartonderzoek en fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar voeding.

In onze praktijk passen we deze meting toe, omdat het ons relevante meetwaarden oplevert over onder meer energieverbruik in rust (basaal metabolisme), de hoeveelheid lichaamsvocht, de vetmassa en de spiermassa. Ook andere parameters kunnen worden nagetrokken: de insulinegevoeligheid, de algemene voedingstoestand, ....

Door deze meting regelmatig te herhalen en de lichaamssamenstelling te evalueren op lange termijn, kunnen wij Uw persoonlijk dieetplan opstellen, opvolgen en bijsturen indien nodig.

Meer informatie over BIA-meting

Sensewear Armband

De Sensewear armband is een compact bewegings-, energie- en lifestyle monitoringsysteem, dat een correct beeld geeft van het exacte calorieverbruik, de totale tijdsduur van fysische activiteit alsook het aantal stappen en de slaapduur.

Deze revolutionaire tool geeft extra informatie voor de begeleiding bij een medisch verantwoorde gewichtsreductie, ter verbetering van de actieve levensstijl bij sporters en ter controle van de slaapkwaliteit bij slechte slapers (gezien uit onderzoek blijkt dat verminderde slaap/recuperatie lijkt bij te dragen tot verstoring van de energiebalans en bijgevolg tot de ontwikkeling van overgewicht).
Hierdoor wordt dit toestel o.a. gebruikt bij medische studies (slaap), bij revalidatie en bij obesitaspatiŽnten in ziekenhuizen, in fitnesscentra (vb. bij Sonja Kimpen), etc,Ö.

Deze armband bevat 5 fysiologische sensors (vb. bij stappenteller slechts 1 sensor) en is daarom uiterst nauwkeurig in zijn waarden-bepaling t.o.v. een gemiddelde gebaseerd op berekeningen bij een klassiek fitnesstoestel.

Dankzij deze Sensewear armband is het niet meer een kwestie van interpreteren, maar van effectief meten (= weten!).

 
     
 
Stratenplan