Medisch verantwoorde begeleiding

De ene vorm van begeleiding is de andere niet. Vanuit medisch oogpunt dient een vermageringsdieet meer in te houden dan een daling van het absolute lichaamsgewicht. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een te hoog “vetpercentage” (met name specifiek op bepaalde locaties) het grote gezondheidsrisico is en niet zoals zovelen vermoeden enkel “het gewicht".

Gezond afslanken draait vooral om maximale vetverbranding met behoud van de spiermassa, zodat het effect op lange termijn behouden blijft. Vermageren op zich is best wel haalbaar, gewichtsstabilisatie is echter een ander paar mouwen. Door een "incorrecte afslankingspoging" geraakt het lichaam ondervoed en worden er voedingsstoffen uit het spierweefsel gehaald in plaats van afname van de vetmassa, met het jojo-effect als gevolg.

Wanneer een clïent langskomt, begint het proces bij een grondige evaluatie die er als volgt uitziet: het bepalen van de mate van zwaarlijvigheid (BMI of Body Mass Index), het nagaan van de lichaamssamenstelling (BIA-meting) en de vetverdeling, het bepalen van het algemeen gezondheidsprofiel, een analyse van de motivatie, het afnemen van de voedingsanamnese en ten slotte komt ook het huidig leefgedrag en het eventuele medicatiegebruik ter sprake.

U merkt dat niets aan het toeval wordt overgelaten. Wij willen een voedingsadvies op maat geven met specifieke aandachtspunten aangepast aan persoonlijke behoeften en voorkeuren. Dit ondersteunen we onder meer door het meegeven van evenwichtige weekschema's, recepten, productinformatie, algemene richtlijnen en gratis stalen van gezonde voedingsmiddelen.

Indien gewenst wordt Uw huisarts eveneens op regelmatige basis per verslag op de hoogte gehouden van de behaalde resultaten.

 
 
     
 
Stratenplan